Rubriken säger väl i stort sett vad det handlar om. Även om jag hade tänkt använda detta som en fotoblogg så tänkte jag att om jag fotar något som jag lagat så räknas det väl också, eller hur?!
Eftersom jag är pappaledig och naturligtvis försöker ha maten klar (åtminstone igång) när min fru kommer hem från jobbet så blir det ju ett par maträtter att laga.
Här kommer den första jag vill dela med mig av.
Ingredienser:
Fläskfile
Olivolja
Rosmarin
Salt och peppar
Körsbärstomater
Palsternackspuré
600 g palsternacka
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk ströbröd
2 msk vardera olivolja och citronsaft
Dressing
0,5 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 krossad vitlöksklyfta
4-5 stora svarta oliver
1 tsk Dijonsenap
2 msk hackad bladpersilja
Garnityr
Ruccola eller spenat
Purén
Skär palsternackorna i 1 cm kuber och sjud tillsammans med mjölk och salt till dom blir mjuka. Ner i mixer och resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Fläskfilén
Ugnen till 200 grader. Använd gärna grillsnöre för att hålla ihop filén och få en jämn tillagning. Borsta med olivolja och rulla i rosmarin, salt och peppar. Bryn snabbt alla sidor i en ugnssäker stekpanna och sedan in i ugnen (med köttermometer). Vänd fläskfilén halvvägs igenom, det tar omkring 20 minuter.
Flytta filén till en form och täck med aluminiumfolie i minst 10 minuter. Släng tomaterna i stekpannan och värm tills skinnet börjar lossna, typ 5 minuter.
Dressing
Ner med allt i mixern och kör tills allt är riktigt finfördelat.
Presentera gärna som jag gjorde på bilden, det gick hem!
No comments:
Post a Comment